De Vereniging

Handboogsportvereniging Gravin Jacoba van Beieren bestaat nu al meer dan twintig jaar als handboogvereniging. We schieten met alle soorten handbogen (geen kruisbogen) en organiseren regelmatig wedstrijden.

Proefles boogschieten gehad en het smaakt naar meer? Dan heb je verschillende mogelijkheden om lid te worden. De inschrijfformulieren kun je direct aan de bar ophalen na je introductieles en daar ook weer ingevuld inleveren.   

Je mag zelf bepalen op welke tijden en hoelang je komt schieten. Dat is het voordeel van een individuele sport. Er is geen minimum of maximum aantal keer dat je moet komen schieten, maar hoe vaker hoe beter natuurlijk! De vereniging heeft diverse gediplomeerde trainers die kunnen helpen met je techniek. Zeker in de eerste periode is het belangrijk dat je die goed onder de knie krijgt. Jeugdleden kunnen op twee momenten in de week deelnemen aan de lessen van de trainer. 

We hebben een moderne schiethal centraal in Gouda. Onze hal is goedgekeurd door de NHB, waardoor we officiële (door de NHB erkende) wedstrijden kunnen organiseren. De hal is geschikt om tot op een maximale afstand van 25 meter te schieten met zowel recurve, compound als de traditionele boog (kruisboog is niet toegestaan!). Dankzij hellingen, een lage bar en een invalidetoilet is onze hal ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bij de oprichting van de vereniging in 1995 hebben we gekozen voor de naam Gravin Jacoba van Beieren, omdat er sprake is van een band tussen de stad Gouda, Gravin Jacoba van Beieren en handboogschieten. Dit historisch perspectief kan als volgt worden weergegeven.

Gravin Jacoba van Beieren organiseert diverse soorten wedstrijden voor leden, regionale schutters en landelijke schutters. Niets is verplicht, je bent volledig vrij om te kiezen om competitief of recreatief de sport te beoefenen. Hier een kort overzicht: