pijlen en doelen

Je mag zelf bepalen op welke tijden en hoelang je komt schieten. Dat is het voordeel van een individuele sport. Er is geen minimum of maximum aantal keer dat je moet komen schieten, maar hoe vaker hoe beter natuurlijk! De vereniging heeft diverse gediplomeerde trainers die kunnen helpen met je techniek. Zeker in de eerste periode is het belangrijk dat je die goed onder de knie krijgt. Jeugdleden kunnen op twee momenten in de week deelnemen aan de lessen van de trainer. 

Jeugd

De jeugd kan twee avonden per week schieten, de tijden zijn als volgt:

Maandag 19:00 - 20:00 Training jeugd vanaf 10 jaar
Woensdag 19:00 - 20:00 Training gevorderde jeugdschutters


Op deze avonden krijgt de jeugd les van een ervaren trainer. Hierbij wordt niet alleen op blazoenen geschoten maar bijvoorbeeld ook op ballonnen of fantasieblazoenen. Tijdens schoolvakanties en officiële feestdagen wordt er vaak niet geschoten, als trainingen niet doorgaan wordt dit van te voren aangegeven. Deze avonden is de bar ook geopend, zodat er iets fris en een versnapering gehaald kan worden. Boogschieten is vooral een concentratiesport en daarom houdt de vereniging voor jeugdleden een minimumleeftijd aan van 10 jaar.

Senioren

De schiethal is een aantal keer per week geopend waarbij volwassen leden zelf kunnen trainen, de tijden zijn als volgt:

Maandag 20:30 - 22:00  18 meter wedstrijdtraining
Dinsdag 19:30 - 22:00 18 meter vrij schieten
Woensdag 20:30 - 22:00 18 meter vrij schieten
Donderdag 19:30 - 22:00 25 meter vrij schieten
Zondag 10:00 - 12:00 18 meter vrij schieten


Tijdens deze tijden is de bar ook geopend, zodat je altijd wat te drinken en een versnapering kan halen.

Op officiële feestdagen is de hal gesloten. Maandagavond is er een trainingsavond voor alle schutters die meedoen aan wedstrijden. Deze avond kun je ook training krijgen van een trainer, maar dit moet je van tevoren wel aanvragen. Deze avond is dus niet bedoeld voor vrij schieten. Woensdagavond is er altijd een trainer aanwezig om je te helpen met het boogschieten. Als je problemen hebt met het schieten omdat je de techniek niet helemaal onder de knie hebt of je wilt graag nog beter schieten, dan kunnen jullie hier samen aan werken. Ook voor hulp bij het onderhoud van je boog en ander materiaal kan je bij hem terecht. Hiervoor is geen afspraak nodig en er worden geen extra kosten voor berekend.