Waar wordt er geschoten?

We schieten binnen in de rode hal aan de Groen van Prinsterersingel 48 in Gouda. We schieten daar vanaf 18 en 25 meter.

Kan ik ook buiten schieten?

Nee, er kan alleen binnen geschoten worden.

Zetten jullie weleens een appel op elkaars hoofd en proberen jullie dan op de appel te schieten?

Natuurlijk doen wij dat niet. Veiligheid is heel belangrijk bij boogschieten. Tijdens het schieten gelden daarom enkele richtlijnen, die zorgen dat boogschieten een van de veiligste sporten is.

Hoe veilig is boogschieten?

Boogschieten is een hele veilige sport als je de regels naleeft. Er gelden een paar regels die het boogschieten tot een van de veiligste sporten maken. Zo wacht je bijvoorbeeld na het schieten tot de laatste schutter geschoten heeft voordat je je pijlen haalt.

Heb ik speciale kleding nodig tijdens het schieten?

Bij het schieten is het dragen van een armbeschermer verplicht. Het is verstandig om ook een borstbeschermer te dragen. In het begin hoef je geen speciale bescherming mee te nemen, omdat die aanwezig is in de hal. Na een paar weken zul je merken dat het prettig is om je eigen bescherming te kopen. Wat we echt verplichten is dat tijdens het schieten dichte schoenen gedragen worden in verband met eventuele splinters op de grond. Open schoenen zoals slippers en sandalen mogen alleen in het bargedeelte (dus door niet-schutters) gedragen worden.

Is boogschieten een teamsport of een individuele sport?

Boogschieten is in principe een individuele sport. Het kan daarnaast ook in teams worden gespeeld tijdens wedstrijden. Dat boogschieten een individuele sport is, betekent niet dat je alleen beoefent. Boogschieten is een sociale sport, waarbij gezelligheid erg belangrijk is.

Is boogschieten een zware sport?

Boogschieten is geen lichamelijk zware sport. De nadruk ligt vooral op de techniek en de concentratie. Er is voor iedereen een boog te vinden waarmee geschoten kan worden.

Welke lichamelijke eisen worden er gesteld?

Er zijn bijna geen lichamelijke eisen voor boogschieten. Het is een sport die ook goed beoefend kan worden door mindervalide mensen. De boogschuttershal is toegankelijk voor rolstoelen.

 

Is je vraag niet beantwoord? Stuur gerust een vraag via het contactformulier onderaan de pagina.

terug naar faq